Horia Simu, Ambulanța Cluj: Să nu subestimăm acest virus, cu o patologie de care se și poate muri!

0

Directorul Serviciului de Ambulanță Cluj, dr. Horia Simu, a acceptat să vorbească la Doctor online despre provocările ambulanțierilor în această perioadă de pandemie, de la munca în echipamentele de protecție, la reticența populației de a se adresa autorităților medicale.

Medicul a ținut să transmită un mesaj important: ”Să nu subestimăm acest virus. Sunt tot felul de teorii. Hai să fim serioși: e un virus, cu o patologie de care se și poate muri și atunci să nu îl subestimăm. Nu se transmite prin sânge, ca SIDA, nu se transmite prin mâncare, cum sunt hepatitele, dar e un virus cu tropism respirator, adică se transmite pe nas sau pe gură sau prin secrețiile lacrimale sau prin picături. Masca este sfântă! O mască te protejează. Dacă și interlocutorul pe care îl ai are o mască, riscul este diminuat cu 90%. Toate recomandările care apar pe site-urile oficiale eu le țin”, a precizat medicul urgentist.

El a mai relatat, pentru Doctor online, cum a reacționat populația la vederea celebrei izolete (dispozitivul în care sunt transportați pacienții bolnavi sau suspecți de infectare cu COVID-19) și cum incubatoarele mobile pentru copii erau confundate cu aceste izolete.

Vedeți întregul interviu mai jos:

Emisiunea Doctor online este realizată cu sprijinul Google Journalism Emergency Relief Fund.