Cum arată bugetul Feleacului în 2020

0

Comuna Feleacu va avea în acest an un buget de patru ori mai mare decât în 2016. Anunțul a fost făcut de primarul comunei, Gabriel Costea.

El spune că diferența vine din atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă. În total, bugetul local va fi de peste 24 de milioane de lei. Din această sumă, 19,5 milioane de lei sunt destinați investițiilor.

În acest an, cele mai importante proiecte sunt destinate infrastructurii. De exemplu, în satul Feleacu va fi realizată rețeaua de canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de lei. Lucrările au început anul trecut. Sunt deja opt kilometri de săpătură deschisă și doi kilometri de săpătură prin foraj.

În satul Vâlcele vor începe lucrările pentru realizarea infrastructurii de alimentare cu gaz metan. De asemenea, în Gheorgheni, Sărădiș și Vâlcele va fi realizată rețeaua de alimentară cu apă potabilă.

Mai multe detalii despre proiecte Primăriei Feleacu aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner