Cum îi învățăm pe copii ce înseamnă banii? Prin joc, propune un start-up clujean

1

Află mai multe despre aplicația mobilă Investory, creată de o echipă clujeană. Este menită să facă educație financiară pentru copii, prin joc. Invitată: Monica Țărmure, co-fondator și CEO Investory.

Investory este jocul video pentru copii, care combină perfect utilul cu plăcutul – Cei mici învață despre bani și alte concepte financiare, pregătindu-se pentru o viață responsabilă de adult, în timp ce se distrează, rezolvând mistere și puzzle-uri distractive.

Jocul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. În cadrul jocului, copiii parcurg o poveste și rezolvă misiuni pe Planeta Jucăriilor, C-001. Acolo, interacționează cu personaje precum Max detectivul hipopotam, bunicul sau domnul Ștabian și fac și activități uzuale precum grădinărit sau cumpărături. Atât din activități cât și de la personaje, copiii învață și fac exerciții practice despre concepte financiare precum: Venitul Recurent, Trocul, Investițiile, Cumpărarea sau Împrumutul.

Jocul Investory a fost gândit și a apărut ca și soluție la niște probleme- lipsa educației financiare în rândul românilor și lipsa unor materiale serioase și cuprinzătoare de educație financiară pentru copii. Iată niște statistici relevante:

  • În România doar 4,8% din copii învață despre bani (studiu BNR 2014)
  • Un studiu BCR spune că 90% dintre copii primesc educație financiară doar acasă, la un standard scăzut
  •   Suntem pe locul 124 din 143 în ceea ce privește educația financiară, conform unui studiu comisionat de Banca Mondială.
  • 79% din români consideră că școala este responsabilă să educe financiar copiii.
  • România este pe ultimul loc, la capitolul Educație Financiară, din Uniunea Europeană, potrivit unui studiu al Erste Group
  • Potrivit aceluiași studiu, românii recunosc că nici nu economisesc, nici nu știu cum să-și gestioneze corect finanțele.

În spatele jocului Investory, stă o echipă alcătuită din 10 persoane care gestionează arii precum Business Development, Sales, Product Discovery, Product Management, Product Design, Game Development,  Marketing.

Este dezvoltat de către echipa Investory, cu o investiție inițială făcută de o companie de IT din Cluj Napoca.

banner