David Ciceo, director Aeroportul Internațional Cluj: Vom avea zboruri spre Montreal și New York

1

Directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, a declarat la Via Cluj TV că implementarea proiectului de prelungire a pistei la 3 500 de metri este vitală pentru zborurile intercontinentale care ar putea fi operate de aici.

“Odată cu extinderea pistei, există potențial pentru zboruri intercontinentale. Ar fi mai multe motive: deservim 5 milioane de pasageri iar în cazul zborurilor intercontinentale zona de acoperire crește, traficul va crește, noile tipuri de aeronave au performanțe mult mai bune, noi suntem convinși că vom reuși să avem zboruri de la Cluj către Montreal și New York”, a afirmat David Ciceo.

Directorul Aeroportului a dezvăluit la Via Cluj TV în cât timp ar putea fi construită noua pistă și ce amenințări există la adresa proiectului.

Tot la capitolul infrastructură, pe lista scurtă de investiții se află o cale de rulare nouă pentru care Aeroportul a depus o cerere de finanțare din fonduri europene în valoare de 7 milioane de euro. De asemenea, este necesară construirea unui nou terminal.

“Ne apropiem și mai mult de 3 milioane de pasageri. Am reușit să dezvoltăm un trafic consolidat, avem zboruri spre 22 de țări, peste 45 de destinații sunt accesibile de la Cluj și ne bucurăm că suntem prima opțiune în Transilvania”, a declarat directorul general David Ciceo.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj a mai anunțat la Via Cluj TV că Turkish Airlines va avea din 24 iulie 2019 zboruri zilnice Cluj – Istanbul.

David Ciceo a spus că o mare reușită a Aeroportului clujean este relația cu Ryanair, care are din acest an trei zboruri pe săptămână Cluj-Londra Southend. Mai multe despre toate aceste subiecte, în emisiunea România Via Cluj.

banner