DAVID CICEO, la Via Cluj TV: De când poți zbura de la Cluj la Constanța și în Burgas CE RESTRICȚII sunt acum în vigoare la intrarea în România

0

Directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, David Ciceo, a făcut precizări importante la Via Cluj TV despre cele două noi zboruri spre Burgas (Bulgaria) și Constanța pe care le va opera Blue Air.

David Ciceo spune că Aeroportul va înregistra în acest an cel puțin un milion de pasageri și se arată optimist în ceea ce privește ridicarea restricțiilor pentru cei care fie vor prezenta un test negativ COVID 19 fie vor avea un document care atestă că s-au vaccinat.

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca a făcut în emisiunea România Via Cluj o trecere în revistă a zborurilor care vor fi reluate la Cluj. Dacă vrei să știi spre ce destinații vei putea zbura în curând din capitala Transilvaniei, urmărește emisiunea.

Restricții dure la intrarea în România

Din nefericire, pentru moment restricțiile la intrarea în România sunt dintre cele mai dure. Sunt și câteva excepții fericite pentru cei care vor să plece în vacanță (urmărește emisiunea pentru detalii).

Persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat (vezi mai jos lista) şi prezintă un document care atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, vor sta în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală de trei ani, care sosesc în ţară împreună cu persoanele respective, intră în carantină pentru o perioada similară şi sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR.

Persoanele sosite din zonele menţionate care nu prezintă la intrarea în ţară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor intra în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Excepţie fac persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care au obligaţia să prezinte la intrarea în ţară un test RT-PCR negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, şi intră în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Lista țărilor incluse în zona galbenă din 15 februarie

Ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea sunt:

Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks şi Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Croaţia, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent si Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franţa, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveţia, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

banner