De ce a eșuat tactica clujenilor la partida cu Oțelul – Dezvăluiri despre situația atacantului schimbat la pauză

0
Foto: Playsport

CFR Cluj a făcut un pas greșit în lupta pentru titlu, după ce luni seară, în etapa cu numărul 13 din Superligă, a reușit doar un egal pe teren propriu contra nou-promovatei Oțelul Galați, scor 0-0. În plus, atacantul clujenilor, Daniel Bîrligea s-a accidentat și a fost schimbat la pauză. Ardelenii au început partida în atac cu Bîrligea pe stânga, Juricic în centru și Otele în dreapta, însă nu au reușit să surprindă una dintre cele mai eficiente defensive a campionatului.

În startul reprizei secunde, Andrea Mandorlini l-a scos pe Bîrligea, care la bază este atacant de careu, iar în locul lui l-a introdus pe mijlocașul Robert Filip.

După meci, Ilie Dumitrescu a criticat deciziile pe care Andrea Mandorlini le-a luat pe parcursul jocului:

„Pentru mine, e o mare greșeală să îl folosești în bandă pe Bîrligea. Nici nu am înțeles schimbarea. El nu e extremă, e un «9» autentic. E un jucător care poate ajuta echipa. Singurul jucător care s-a ridicat la un nivel foarte bun a fost Otele, care a făcut un meci foarte bun. (…)

La CFR e o situație destul de dificilă, pentru că Mandorlini nu găsește formula ideală. Tot timpul schimbă, schimbă, schimbă. Jucătorii ar trebui să fie puși în anumite zone în care să dea cel mai bun randament.

Otele ar trebui să fie punct fix. Trebuie să joci cu Bîrligea. Ceilalți atacanți nu sunt peste Bîrligea în momentul de față. Bîrligea este prima soluție, nu văd de ce face schimbare cu Filip”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Potrivit oficialilor clubului din Gruia, atacantul clujenilor a fost schimbat la pauză pentru a preveni ca starea lui de sănătate să se înrăutățească.

„Rămâne de văzut ce are Bîriligea. D-aia a ieșit de pe teren la pauză. D-aia a fost schimbat. Simte ceva și rămâne de văzut. Nu știm exact. Am zis să nu riscăm, a fost și o formă de prevenție. Simte ceva la mușchi, dar nu e foarte grav. Putea fi mai grav dacă ar fi continuat”, a declarat Balaj la Fanatik.

Bîrligea a venit la Cluj în vara lui 2022, CFR plătind pentru transferul lui suma de 100 000 de euro. Până acum, atacantul a marcat 14 goluri pentru ardeleni.

După egalul cu Oțelul Galați, 0-0, CFR Cluj a rămas tot pe locul doi în Superligă, cu 27 de puncte, la trei puncte în spatele liderului FCSB. În actuala stagiune, Oțelul a încasat doar zece goluri, iar acest număr a fost conservat și după confruntarea cu CFR Cluj din deplasare.

VEZI ȘI:

Balaj, despre situația dintre Krasniqi și CFR Cluj: „La fotbal nu există să te superi”

Mandorlini, după remiza CFR cu Oțelul: „E important să ne găsim luciditatea în fața porții”

Cristi Balaj, reacție dură la adresa jucătorilor: „Dacă stai și te uiți efectiv la meci, te îmbolnăvești”

 

 

banner