De ce nu vine Papa Francisc la Cluj? – Invitat: PS Florentin Crihălmeanu

1

Papa Francisc va veni în România. Va veni în Transilvania, dar nu la Cluj, cel puțin de această dată. Sfântul Părinte nu a ocolit capitala Transilvaniei, dar programul său este atât de aglomerat încât a fost nevoit să se rezume la vizitarea capitalei spirituale a Bisericii Greco-Catolice, Blajul, spune episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Dacă Papa Francisc nu va veni la Cluj în 2019, în schimb clujenii vor merge la Blaj în număr mare. Ei se vor strânge pe Câmpul Libertății, aidoma înaintașilor lor. Pe locul unde, odinioară, românii conduși de Simion Bărnuțiu și Avram Iancu au cerut libertate națională, Papa Francisc se va întâlni cu oamenii și va celebra o liturghie solemnă.

Vizita este așteptată cu emoție, însă și cu neliniște. Și aceasta pentru că Papa Francisc iese din tiparele obișnuite ale unui Suveran Pontif. Deseori, trece peste regulile de protocol pentru a se apropia de credincioși, în special de copii și de tineri. Cum este în realitate Papa Francisc aflați de la episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, prezent în emisiunea România Via Cluj.