Defibrilatoare publice au fost amplasate în zone intens circulate din Cluj-Napoca – cum pot fi folosite

0

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, a instalat cinci defibrilatoare cu acces public, în zone intens circulate ale orașului. Este vorba despre Bazele Sportive “La Terenuri” și Gheorgheni, BT Arena, respectiv cinematografele Dacia și Mărăști. Primarul Emil Boc a luat parte la un instructaj de manevre de resuscitare, organizat pe platoul Sălii Polivalente de reprezentanții ISU Cluj, pe care orice trecător le poate întrebuința în caz de nevoie. Întregul material este disponbil mai jos.

Defibrilatoarele sunt dispozitive care fac diferența dintre viață și moarte, iar acestea pot fi folosite de către orice persoană care asistă la o situație limită în zonele respective. Defibrilatoarele sunt simplu de folosit, indiferent de cunoștințele medicale pe care le deține un trecător, deoarece sunt dotate cu un sistem de instrucțiuni vocale și cu un panou informativ, unde sunt descriși toți pașii de urmat în cazul unei manevre de resuscitare.

Emil Boc: “Clujeni, folosiți-le cu încredere, vor face bine”

“Să nu aibă nimeni frică, să le folosească cu încredere. Nu vor face rău, ci vor face bine. […] Totuși, aceste aparate sunt supravegheate video, deci, oricine folosește aceste aparate pentru altceva decât salvarea unei vieți va avea mari probleme cu legea. Nu este de glumă”, a precizat Emil Boc.

Investiția totală a proiectului este în valoare de aproape 13 mii de lei, iar, conform declarațiilor făcute de reprezentanții Primăriei, acesta urmează să fie extins și în alte zone din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii în Borhanci a fost aprobată

Spitalele din Cluj au nevoie disperată de sânge

Departament nou de urologie în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj