Dejul și Gherla în pragul carantinei – urmează din Cluj-Napoca? Vezi ce zice prefectul Mircea Abrudean

0

Două localități din județul Cluj au depășit cifra 8 la rata incidenței la mia de locuitori. Este vorba despre municipiile Dej și Gherla.

”Analizăm poate chiar astăzi, în funcție de datele care din și de la DSP și la INSP, pentru că este un punct de vedere și al Institutului Național de Sănătate Publică dacă se pune problema intrării în carantină. Procedura este mai complexă. Dacă noi propunem astăzi, Departamentul pentru Situații de Urgență va emite ordinul care se publică în Monitorul Oficial și probabil va intra în vigoare începând cu mâine dimineață sau poimâine, depinde cum ne organizăm cu documentele și cu fluxul actelor. Vorbim de două zile maxim de la data propunerii”, a declarat, în direct, la Via Cluj Tv prefectul județului Cluj.

Și Cluj-Napoca se apropie de o rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Prefectul de Cluj spune, însă, că în cazul capitalei de județ nu se pune, încă, problema carantinării.

”La Cluj-Napoca, din analiza de risc a DSP nu se impune, încă, carantinarea pentru că măsura carantinării se propune de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca urmare a mai multor indicatori. Unul din ei este rata incidenței peste 3 la mie, apoi vorbim de o analiză de risc cu mai multe puncte, pe care o face DSP-ul, care trebuie să întrunească un punctaj minim de 60 de puncte. Apoi vorbim și de alte criterii. În momentul de față, nu avem elementele necesare pentru a propune carantinarea municipiului Cluj-Napoca”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

 

banner