Descoperă România via Wens: Hai la schi la Mărișel și la Buscat!

0

Hai să ne bucurăm de aer curat și de zăpadă, cât timp o mai avem. Recomandarea noastră este un weekend la schi. Locurile alese nu sunt departe de Cluj- Napoca, dar sunt intr-un peisaj de basm. Te invit să îți petreci zilele libere la Partia de la Mărișel și Pârtia Muntele Băișorii – Buscat.

Poți ajunge acolo cu autoturismul din dotare, poți să închiriezi o mașină sau, dacă veniți în grup, există posibilitatea asigurării unui transfer privat.

Pârtiile Mărișel se află la aproximativ 50 km de Cluj-Napoca. Complexul schiabil e format din trei pârtii cu grade diferite de dificultate, un telescaun ce poate transporta 4 persoane, două instalații de teleschi, instalație de nocturnă pe două dintre pârtii, tunuri pentru zăpadă artificială și parcare cu o capacitate de 500 locuri.

Cei care schiaza aici, au parte de privelisti deosebite, la baza pârtiei este lacul de acumulare Beliș-Fântânele și în depărtare este culmea Masivului Vlădeasa.

Pentru cei mici și pentru cei care nu schiază, dar vor să se bucure de zapadă, în dreapta pârtiilor de ski, exista o pârtie de săniuș. Dacă nu ai echipament de schi la tine, nicio grijă, îl poți închiria cu aproximativ 50 lei pe zi.

Pentru că te afli deja la munte, îți recomandăm să explorezi și pârtia de la Băișoara/Buscar. Pârtiile de la Buscat sunt situate la altitudinea de aproximativ 1200 metri, sunt deservite de un telescaun cu 2 locuri, a cărui capacitate este de aproximativ 3000 de persoane pe oră! Aici există o pârtie ușoară, albastră -care are o lungime de 1300 m, două pârtii de dificultate medie, una roșie de 800 m lungime și alta verde, cu o lungime de 1700 m. Dacă ești amator de senzații mai tari și ești stăpân pe mișcările tale pe schiuri sau placă, poți încerca și pârtia neagră de la Buscat, care are o lungime de 900 m.

În zonă sunt multe locuri unde te poți caza în siguranță. La mare căutare sunt pensiunile care au piscină interioară, vedere la pădure și… nelipsitul internet WI-FI.

Te invităm să descoperi și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea nu este doar în ochii privitorului! Vezi România via Wens!

Rezervă o cazare bună și alege un programul pe plau tău de AICI.

banner