Din ciclul mai întâi legiferăm și-apoi mai analizăm: Guvernul are și câteva soluții pentru producătorii care vând în piețele agroalimentare aflate în spații închise

1

Din ciclul întâi legiferăm și abia apoi analizăm: Guvernul Orban a decis să închidă piețele agroalimentare aflate în spații închise, fără să ofere alternative producătorilor autohtoni care rămâneau astfel cu legumele și fructele în depozit. Măsura a stârnit revolta fermierilor și consumatorilor, astfel încât executivul a fost nevoit în weekend să-și îndulcească decizia. Primarii pot să se implice acum pentru a găsi soluții pentru acești producători.

“Din dispoziția domnului Premier și a domnului ministru MAI, comunicați astăzi primarilor de orașe și municipii (sau comune care au organizate piețe agroalimentare) sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:

– acolo unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

– acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

– acolo unde nu există nici această posibilitate să organizeze Piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Totodată, mâine (luni – n.red) la ora 11.00 organizați ședințe la Prefecturi cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comețului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT”, se arată într-o informare pusă la dispoziția presei de prefectură.

Citește și

CARTOFUL de RÂȘCA vs. USTUROIUL din CHINA! Piețele agroalimentare din spațiile închise, obligate să pună lacăt, supermarketurile rămân deschise

sau

Ministrul Agriculturii: Piețele care iau măsuri de siguranță epidemiologică NU vor fi închise

banner