Ministrul Agriculturii: Piețele care iau măsuri de siguranță epidemiologică NU vor fi închise

1

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că nicio piață agroalimentară în care se pot asigura măsurile de siguranță NU va fi închisă.

”Primăriile sau administratorii piețelor pot amenaja spațiile astfel încât producătorii români să își poată vinde produsele, iar cumpărărtorii vor găsi în continuare produse românești. Doar acolo unde nu există măsuri sanitare necesare, doar acolo vor fi închise. Vor fi închise doar acolo unde cei care administrează piețele sau primarii nu fac eforturi pentru ca activitatea producătorilor care vând produse românești să continue. Trebuie să fim doar atenți, sa prevenim difuzarea virusului. Repet: trebuie să asigurăm accesul în piețe a celor care vând produse românești”, a declarat ministrul Agriculturii la Cluj.

Ministrul a precizat că o soluție este organizarea piețelor în aer liber, acolo unde este posibil.

Si Prefectura Cluj a facut publice urmatoarele cu privire la piețele agroalimentare din județul Cluj:

🔴 În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând unităților administrativ-teritoriale menționate, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței:

❗️unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise;

❗️unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;

❗️se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente.

🔴Fiecare unitate teritorial-administrativa urmează să comunice public soluțiile funcționale în cursul acestei zile.

🔴Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus.

🔴 Toate variantele de lucru viabile și legale pentru piețele agroalimentare din județ, vor fi aplicate astfel încât să fie în sprijinul producătorilor agricoli autohtoni.

Citește și

Din ciclul mai întâi legiferăm și-apoi mai analizăm: Guvernul are și câteva soluții pentru producătorii care vând în piețele agroalimentare aflate în spații închise