Două azile de bătrâni ILEGALE la Cluj, descoperite de autorități

0

În județul Cluj, centrele rezidențiale, publice și private, pentru vârstnici, adulți cu dizabilități și copii, au fost supuse unor evaluări intermediare pentru a controla situația furnizorilor de servicii sociale. Mai jos se găsesc datele din urma evaluării, disponibile de astăzi, 13 iulie, pentru perioada 10-12 iulie.

Au intervenit trei echipe asupra centrelor, care lucrează în mod concomitent. Acestea sunt formate de instituțiile: Inspectoratul pentru situații de urgență (ISU), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcția de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecţie Socială (AJPIS) și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC). Fiecare instituție a realizat controlul în baza legislației și a procedurilor proprii.

Până în prezent au fost verificate 41 de centre rezidențiale (22 centre private, 19 finanțate de la bugetul de stat) dintr-un total de 99, aflate în evidență.

Au fost administrate următoarele măsuri: 

  • 75 amenzi – cumulând o valoare totală de 678.300 RON;
  • 84 avertismente;
  • 2 suspendări parțiale ( un centru cu 3 camere suspendate și un centru cu o Ordonanță de interzicere a activității privind prepararea de mâncare, in vederea autorizarii DSVSA);
  • 0 centre închise;
  • 2 centre clandestine (unul fiind deja în curs de licențiere)

Unul din cele două centre clandestine identificate se află în localitatea Turda (cel în curs de licențiere), iar cel de-al doilea a avut activitatea in Floresti, după care a fost mutat in Apahida. Au fost făcute demersurile către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj (IPJ) pentru identificarea activității celui de-al doilea centru, care se presupune că este în prezent în Cluj-Napoca.

Sursă: Prefectura Cluj

VEZI ȘI:

Azile de bătrâni din Cluj, controlate și sancționate de Prefectură

Clujul, confruntat cu lipsa locurilor din azilele pentru bătrâni

banner