Dr. Victor Eșanu: Vaccinarea obligatorie este ca legea care interzicea avortul

0

Medicul clujean Victor Eșanu, președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România a declarat la Doctor online de la Via Cluj TV că obligativitatea vaccinării în România seamănă foarte mult, ca principiu, cu legea comunistă care interzicea avortul.

Legea obligativității vaccinării a iscat o întreagă controversă în societatea românească.  Sunt trei direcții/atitudini când vine vorba de vaccinare: una total anti-vaccinare, care invocă argumente legate de toxicitate, una care consideră vaccinarea atât de benefică încât ar trebui impusă prin lege.

Împotriva obligativității

”Aceasta este direcția care a ghidat Comisia de sănătate a Senatului care a aprobat un asemenea proiect de lege. Ca norocul, forul decizional este Camera Deputaților și societatea civilă și o parte din medici au declanșat o discuție care trebuia generată mai devreme, evident, pentru că este cel de-al treilea curent, în care mă înscriu și eu și un mare grup, ziuc eu, de medici, cel care a trimis o scrisoare către primul ministru. Acest curent spune că vaccinarea este extrem de importantă, extrem de benefică, a avut un rol în istoria omenirii extrem de important. S-au putut eradica boli precum poliomielita, variola, la fel. Noi considerăm că OBLIGATIVITATEA impus printr-o lege care specifică și niște amenzi usturătoare – legea spune că sunt amenzi și de 10.000 de lei, mi se pare un abuz”, a spus dr. Victor Eșanu, la Doctor online.

Medicii care sunt împotriva obligativității vaccinării sunt de părere că orice act medical (și vaccinarea este un act medical) trebuie să fie asumat de către pacient, iar în cazul copiilor de către părinți, după o foarte bună informare, referitor atât la beneficii, cât și la posibilele riscuri.

”Scrisoarea a fost semnată doar de 50 e medici, dar susținători sunt peste 2.000”, a declarat medicul Victor Eșanu. El mai spune că orice medic știe încă de la începutul studiilor medicale că nu este tratată o boală, ci un pacient, că fiecare pacient trebuie analizat separat.

banner