Drama de pe Horea: Tânărul de 22 de ani ucis de un șofer care băuse nu purta centură de siguranță

0

Tânărul bistrițean de 22 de ani care a murit în accidentul de duminică produs pe strada Horea din Cluj nu purta centură de siguranță. Dezvăluirea a fost făcută la Via Cluj TV de către de comisarul Sergiu Iurian, de la Serviciul Poliției Rutiere Cluj.

În studio a fost prezent și dr. Florin Marghitaș, psihoterapeut, specialist în medicină psihosomatică.

Plecând de drama de pe Horea, cei doi invitați ai lui Raul Chiș au vorbit despre responsabilitatea celor care urcă în mașini conduse de persoane băute sau drogate, despre traumele psihice și fizice grave de care suferă cei implicați în accidente rutiere.

Comisarul Iurian a prezentat și ochelari cu lentile speciale care pot oferi indicii despre modul în care vede șoseaua și traficul șoferul beat la volan.

Un alt subiect clarificat la Via Cluj a fost cel referitor la situațiile în care conducătorii auto nu pot părăsi locul accidentului.

Ce s-a întâmplat pe Horea

Serghei Arapu, de 21 de ani, din Republica Moldova, este acuzat că duminică seara în jurul orei 19.00 a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, în care se afla o familie din Bistrița, care circula regulamentar. S-a întâmplat pe strada Horea din Cluj.

În urma coliziunii, tânărul bistrițean Filip Barani, de numai 21 de ani, a murit. Nu purta centura de siguranță. Părinții băiatului au suferit răni grave.

Moldoveanul și un alt tânăr cu care acesta se afla în mașină sunt acuzați că au fugit de la locul accidentului. În urmărirea lor a pornit un agent de poliție din Chinteni, Răzvan Cornea Domuța, care se afla în timpul liber. El i-a depistat pe strada Emil Racoviță unde cei doi au și fost reținuți.

Șoferul basarabean a fost testat cu alcooltestul: avea 0,35 mg/l alcool pur un aerul expirat, spun polițiștii. Ulterior a primit un mandat de arestare pentru 29 de zile.

banner