Elevii nu revin la școală față-în-față pentru cel puțin încă o săptămână

0

Deși rata incidenței cazurilor de COVID-19 din Cluj-Napoca este, în acest moment, de 1,44 la mia de locuitori (datele oficiale ale DSP din 13.05.2021), autoritățile încă nu pot lua decizia întoarcerii fizice la școală a elevilor din clasele V-VII și IX-XI. Această decizie a fost amânată pentru data de 21 mai.

Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, a declarat, pentru Via Cluj TV, că elevii vor mai rămâne în online cel puțin încă o săptămână. “Decizia de a permite elevilor să revină la învățământul clasic, față-în-față poate fi luată numai după ce rata incidenței dintr-o localitate este mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori. Încă nu este cazul”, a explicat prof. Marinela Marc, de la ISJ Cluj.

Prefectul județului Cluj, Tasznadi Istvan, a precizat că evaluarea situației pe unitățile teritorial-administrative se face în fiecare zi de vineri.

Chiar dacă se vor întoarce în bănci, elevii vor fi obligați să poarte măști în timpul orelor, însă ei le pot îndepărta în pauze, atunci când se află în aer liber.

Citește aici mai multe despre măsurile de relaxare care vor intra în vigoate din 15 mai:

Relaxare: Masca nu va mai fi obligatorie în aer liber și dispar restricțiile de circulație pe timp de noapte