Ești tester sau vrei să devii unul? Află mai multe despre această meserie de la co-fondatorul Romanian Testing Conference

0

Peste 400 de testeri și speakeri de pe trei continente se reunesc săptămâna aceasta în România, la Cluj-Napoca, la cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est, Romanian Testing Conference (RTC). Evenimentul are loc în 16-17 iunie, iar timp de două zile testerii participă la zeci de workshopuri, prezentări și la o competiție de testare cu provocări inedite și creative. Află mai multe informații pe bune despre această meserie de tester de la Andrei Conțan, co-fondator al Romanian Testing Conference, invitat la România via Cluj.

Andrei Conțan spune, în emisiune, că este greșită ideea că testingul este doar poarta de intrare în domeniul IT și că testerii se ocupă doar cu depistarea erorilor din softuri. Se poate construi o carieră în acest domeniu, mai spune Andrei Conțan în emisiune.

Una dintre atracțiile ediției este competiția de testare în condiții speciale, chiar extreme pe alocuri, xTestathon. Participanții trec prin învățarea și exersarea unui concept, sincronizarea la trendurile actuale și vor participa la un concurs amuzant și dinamic, unde pot sa aplice ceea ce au învățat, spun organizatorii Romanian Testing Conference.

Ce au în comun magia, șahul, filosofia și testingul?

Invitații și speakerii ediției din acest an experiențe diverse și abordează teme complexe, de mare interes. 

Printre subiecte: cum pot testerii să abordeze provocările din fiecare etapă, care e viitorul test automation-ului, cum pot fi descoperite erorile care contează cu adevărat, care e modul în care diferiți utilizatori interacționează cu aplicațiile, cum pot fi adoptate tehnici de dezvoltare a unor produse mai bune.

În plus, participanții vor afla cum pot să evalueze corect experiența cu care se confruntă un utilizator înainte să testeze aplicația. De mare interes vor fi și discuțiile despre performanță în testing, siguranță online, precum și o temă vitală: cât bine și cât rău fac testerii, prin munca lor. 

La RTC 2022 se va discuta despre ce principii și teorii din magie, filosofie și șah se aplică în testing, toate prezentate de experți internaționali cu zeci de ani de experiență în domeniu.

Romanian Testing Conference a ajuns la cea de-a 12-a ediție și are loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca în perioada 16-17 iunie 2022. Detalii pe www.romaniatesting.ro.

VEZI ȘI:

Reușește România să scape de documentele pe hârtie? Vezi ce spune Sabin Sărmaș

banner