Reușește România să scape de documentele pe hârtie? Vezi ce spune Sabin Sărmaș

0

Legea interoperabilității este prima reformă care trebuie făcută în domeniul transformării digitale, proiect care face posibilă eliminarea suportului de hârtie pentru circulația informațiilor, spune Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților.

Pentru mediul privat, una dintre urmările adoptării acestei legi este că persoanelor juridice nu li se vor mai solicita copii ale documentelor.

Prin platforma dedicată interoperabilității, aceste date pot fi accesate de către funcționarii publici care vor verifica doar identitatea solicitantului. Sabin Sărmaș a declarat că legea a fost apreciată la nivelul instituțiilor publice. El a precizat că legea vine și cu sancțiuni, dacă nu va fi aplicată. Proiectul de lege urmează să fie depus în Parlament.

Semnătura digitală, amânată de 7 ani

În ceea ce privește semnătura digitală, este de menționat că acest proiect se află în Parlamentul României de mai bine de șapte ani. Sabin Sărmaș a declarat, însă că legea reprezintă o prioritate în acest moment pentru Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor .

VEZI ȘI

Cum e să trăiești în străinătate și să lucrezi în România – provocările nomazilor digitali

Creștere spectaculoasă a numărului de joburi la distanță, în ciuda ridicării restricțiilor