Eugenie Bouchard, finalistă la Wimbledon 2014, vine în octombrie la Cluj-Napoca

0

Eugenie Bouchard, jucătoare în vârstă de 28 de ani, aflată, la momentul actual, pe locul 511 în clasamentul Women’s Tennis Association (WTA), a intrat pe tabloul principal al turneului de tenis feminin Transylvania Open, care va avea loc, în perioada 8-16 octombrie, în BT Arena din Cluj-Napoca. Celebra jucătoare din Canada, fostă finalistă la Wimbledon în 2014, va fi prezentă, pentru prima dată, la un turneu WTA organizat în România.

Inițial, Bouchard a primit un wildcard pe tabloul calificărilor de la Transylvania Open, însă acesta s-a transformat într-unul pentru tabloul principal, astfel încât Briana Szabo, o tânără jucătoare de 16 ani din țara noastră, a înlocuit-o pe aceasta și va lupta pentru un loc în turneul final.

“Ne bucură mult prezența lui Eugenie Bouchard la Transylvania Open. Ea este o atracție la orice turneu participă. Genie trebuia să aibă un wild card pe tabloul de calificări, dar am decis să schimbăm și să îi oferim unul pe tabloul principal pentru a oferi șansa unei jucătoare românce de a juca în calificări”, a declarat directorul turneului, Patrick Ciorcilă.

Care sunt performanțele reușite de Bouchard în tenisul feminin?

Eugenie Bouchard a reușit cea mai bună performanță a carierei sale în luna octombrie a anului 2014, când a ajuns pe poziția a cincea a clasamentului WTA. Jucătoarea canadiană a mai fost prezentă și în semifinalele turneelor de Grand Slam Australian Open și Roland Garros din același an.

Totuși, după aceste mari succese, Eugenie Bouchard a fost nevoită să renunțe la tenis timp de aproape un an, din cauza accidentărilor, motiv pentru care a coborât foarte mult în clasamentul WTA.

La Transylvania Open 2022, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu, iar valoarea premiilor din competiție se ridică peste 251 de mii de dolari. Iubitorii de tenis sau persoanele interesate să ia parte la un eveniment oficial organizat de Women’s Tennis Association pot găsi AICI bilete pentru turneul găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Au fost puse în vânzare bilete pentru Transylvania Open WTA250

Turneul de tenis feminin Transylvania Open revine, în octombrie, la Cluj-Napoca

La meciul de retragere al lui Horia Tecău, Emil Boc a pus și el mâna pe rachetă

banner