Eurostat: Clujul este înaintea Romei în top 10 cu privire la calitatea vieții

0

Municipiul Cluj-Napoca se află în top 10 la calitatea vieții în orașele europene. În cadrul topului au fost incluse 83 de orașe din Uniunea Europeană. Calitatea vieții în Cluj-Napoca a crescut față de acum 5 ani, potrivit primarului Emil Boc.

Clujul apare în acest clasament Eurostat alături de orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia, respectiv Zurich, Copenhaga, Groningen, Gdansk, Leipzig, Stockholm, Geneva, Rostock și Braga.

De asemenea, 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești o slujbă bună la Cluj-Napoca. Din această perspectivă Clujul se clasează pe locul II în Uniunea Europeană, pe primul fiind orașul Praga.

„Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a.

74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor”, a arătat Emil Boc.

Studiul este realizat periodic de Comisia Europeană începând cu anul 2007 având la bază indicatori legați de percepția asupra satisfacției generale de locuire, siguranței, locurilor de muncă, dimensiunii verzi, serviciilor publice, transportului local sau culturii.

Raportul, eșantioanele, grafice și alte informații relevante pot fi accesate pe site-ul Comisiei Europene.

banner