Exproprieri de terenuri și demolări de case pentru lărgirea unor străzi din Cluj INVITAT DAN TARCEA

1

Zeci de clujeni vor rămâne fără o parte din terenuri iar unii fără case pentru că Primăria Cluj vrea să lărgească trei străzi vitale pentru fluidizarea traficului în oraș: str Buna Ziua, str Borhanci și str Mărginașă.

Despre aceste proiecte a vorbit la Via Cluj TV viceprimarul de Cluj, Dan Tarcea.

Strada Bună Ziua

Lățimea străzii Bună Ziua e acum de 9-12 metri. Total insuficient, crede primaria. Nu există trotuare iar benzile auto sunt înguste.

Dan Tarcea spune că noul PUG prevede o lățime a străzii de 16 metri pentru a construi o bandă auto suplimentară, două piste de biciclete și două trotuare.

Lucru realizabil dacă primăria va expropria 55 de proprietari și va devia rețelele de utilități. Teoretic, proiectul de lărgirea drumului pe o lungime de 3,5 km ar trebui implementat în cel mult 18 luni.

Dan Tarcea explică în emisiunea moderată de Raul Chiș care sunt obstacolele în calea urgentării lucrărilor.

Strada Borhanci

O altă stradă care va fi lărgită este str Borhanci (pe o lungime de 1,5 km).

Locuitorii noului cartier Borhanci au probleme majore din cauza blocajelor în trafic.

Str Borhanci are 10 m acum iar potrivit PUG profilul trebuie să fie de 25 de metri. Pentru lărgirea străzii, e nevoie de o hotărâre de guvern care să facă posibilă trecerea unei suprafețe de teren de 1,1 hectare din proprietatea statului român în cea a primăriei.

Strada Mărginașă

Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit și despre lărgirea străzii Mărginașă în cadrul unui proiect de fluidizare a traficului care cuprinde și Calea Mănăștur și str Uzinei Electrice.

Pentru acest lucru vor trebui demolate 6-8 case de pe strada Mărginașă, urmînd ca proprietarii să fie expropiați. Care e logica acestor lucrări aflați din emisiunea cu Dan Tarcea.

banner