Factura electronică devine obligatorie pentru comercianții de fructe, legume, alcool și pentru constructori

1

Companiile din domeniile considerate cu risc fiscal ridicat, precum comerțul cu legume, fructe, băuturi alcoolice, construcții, produse minerale, îmbrăcăminte și încălțăminte vor transmite toate facturile online, din data de 1 iulie 2022. Măsura a fost decisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a combate evaziunea fiscală.

Această măsură reprezintă o oportunitate pentru firmele care furnizează servicii de facturare electronică. Așa ar fi SmartBill, unul dintre jucătorii importanți de pe piața românească de profil. Platforma are peste 60.000 de utilizatori, potrivit datelor acestei companii. Reprezentanții societății afirmă că toate facturile vor fi înregistrate în sistemul național e-Factura, înainte de a ajunge la clienți.

„Salutăm această inițiativă deja prezentă în alte țări UE unde facturarea electronică a adus beneficii atât mediului economic, cât și statului. În urma integrării, cei peste 60.000 de clienții SmartBill, vor fi pregătiți să emită facturi electronice fără niciun efort suplimentar”, a declarat Radu Hasan, CEO și cofondator SmartBill.

VEZI ȘI:

APM BUSINESS CLUB: De ce critică reprezentanții mediului de afaceri Măsura 4.1.1. care prevede finanțare de până la un milion de euro pentru firme

Radu Moisin: Digitalizarea rămâne prioritatea României

Sabin Sărmaș, PNL: Digitalizarea este marea șansă a României

banner