FC Universitatea Cluj obține al doilea egal din sezonul regulat al Ligii 1

0

Fotbaliștii antrenați de Erik Lincar au remizat duminică, 24 iulie, împotriva formației Universitatea Craiova, scor 1-1, în cea de-a doua etapă a sezonului regulat din Superligă. Deși ‘U’ Cluj a fost gazda acestei etape, partida a fost disputată pe stadionul din Mediaș, deoarece Cluj Arena este în pregătire pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului UNTOLD

După ce a remizat, în prima etapă, pe terenul vicecampioanei României, FCSB, scor 1-1, noua promovată în Liga 1 obține al doilea rezultat de egalitate, în cel de-al doilea meci oficial disputat din actualul sezon. Fanii Universității Cluj au fost prezenți în număr mare la Mediaș și au încurajat echipa favorită pe tot parcursul jocului, în ciuda ploii care a mai răcorit vremea caniculară.

Clujenii au deschis foarte repede scorul, în minutul 6, când Ely Fernandes a obținut o lovitură liberă din marginea careului, acordată pentru o atingere cu brațul neregulamentară a balonului de către fundașul craiovenilor. Martin Remacle a centrat în careu, iar mingea a fost trimisă în plasă de către mijlocașul Ioan Filip.

Patru minute mai târziu, Paul Pîrvulescu putea dubla avantajul gazdelor, după ce a primit, în interiorul careului, o centrare spectaculoasă de la Ely Fernandes, însă șutul acestuia a fost respins de către portarul oltenilor. În ultimul minut al primei reprize, același Filip putea înscrie pentru a doua oară, însă, deși nu a fost marcat de niciun adversar la lovitura din colțul terenului, reluarea sa cu capul a fost imprecisă.

Meci spectaculos pe arena din Mediaș – Ioan Filip, omul meciului

În minutul 49, Valerică Găman, intrat pe teren la pauza meciului, a avut o șansă incredibilă de egalare. Acesta a lovit balonul centrat din corner cu capul, însă mingea a trecut la câțiva centimetri peste bara transversală a porții apărate de Andrei Gorcea. Nouă minute mai târziu, Alexandru Chipciu a șutat periculos pe spațiul porții adverse, însă mingea sa a fost respinsă, iar tușierul a semnalat poziție de offside.

Paul Papp a găsit golul egalizator, în minutul 64, când apărarea clujenilor a fost păcălită la o altă lovitură de colț a oaspeților. Fundașul oltenilor a profitat de neglijența apărării și a reluat cu capul în poarta lui Gorcea. Patru minute mai târziu, Universitatea Craiova putea marca pentru a doua oară, însă șutul direct din lovitură liberă a trecut puțin pe lângă poartă. Până la fluierul de final, niciuna dintre echipe nu a mai înregistrat o ocazie mare de gol.

Pentru formația clujeană, urmează deplasarea pe terenul formației FC Argeș, din cea de-a treia etapă a Superligii. Meciul va avea loc vineri, 29 iulie, de la ora 18:30.

VEZI ȘI:

‘U’ Cluj, remiză împotriva vicecampioanei FCSB, la meciul de revenire în Liga 1

VIDEO ‘U’ Cluj și-a reluat antrenamentele și se pregătește pentru Liga 1

FC Universitatea Cluj promovează în Liga 1, Dinamo retrogradează