FC Universitatea Cluj obține prima victorie din playoff, în fața CSA Steaua București

1

Fotbalitștii de la FC Universitatea Cluj au învins joi, 7 aprilie, formația CSA Steaua București, scor 1-0, în cea de-a treia etapă a playoff-ului Ligii 2. Astfel, clujenii se apropie la un punct de ocupanta locului 2, FC Hermannstadt, care a remizat cu liderul clasamentului, FC Petrolul Ploiești.

‘U’ Cluj obține primul succes din playoff, la capătul unui meci disputat într-o atmosferă incendiară pe Cluj Arena. Tensiunea partidei a fost resimțită, atât în teren, cât și în tribune. Fanii steliști au venit în număr foarte mare să își susțină favoriții, iar suporterii ardeleni au fost pregătiți pentru un duel al încurajărilor celor două galerii.

Gazdele au deschis scorul, în minutul 10, prin reușita lui Florian Haită, în urma unui șut deviat de apărarea oaspeților. Ocaziile au fost prezente de ambele părți, însă steliștii au avut mai multe șanse de a egala. Totuși, scorul partidei a rămas neschimbat și fotbaliștii antrenați de Erik Lincar sunt mai aproape de locul care le asigură calificarea directă în Liga 1.

Atmosferă incendiară și probleme cu suporterii, pe Cluj Arena

Fanii ambelor formații au fost foarte vocali încă din primul minut al partidei și au continuat să își susțină favoriții, chiar și prin instigări la adresa echipei adverse. La pauza meciului, unul dintre ultrașii steliști a furat steagul clujenilor, iar colegii săi au deteriorat o parte din peluza unde se aflau. A fost necesară intervenția forțelor de ordine, care nu au evacuat întreaga galerie oaspete, însă au scos afară doi suporteri din incinta stadionului.

“Mi-am îndeplinit a doua dorință, aceea de a avea un stadion cu 10 000 de fani. Prin victoria din această seară, avem un loc asigurat de a juca pentru calificarea din Liga 1. Rămâne să ne concentrăm pentru următoarele șapte etape, să fim puternici, se poate să ne batem cu cei din față și, de ce nu, să îi întrecem”, a declarat Erik Lincar.

Pentru formația clujeană, urmează a patra partidă din playoff, în deplasare, pe terenul ocupantei poziției secunde, FC Hermannstadt. Meciul va avea loc marți, 12 martie, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

FC Universitatea Cluj, remiză în fața ocupantei ultimului loc din playoff

FC Universitatea Cluj, remiză la debutul în playoff

FC Universitatea Cluj a aflat ordinea meciurilor din playoff – vezi programul echipei