Festival despre reprezentarea culturii feminine din India, la Cluj-Napoca – vezi programul

1

Festivalul “Namaste India” ajunge, în perioada 12-20 martie, la Cluj, pentru o ediție ce va invita participanții să pătrundă în universul femeii indiene și să cunoască reprezentarea acesteia în cultura, arta și societatea indiană. În cadrul evenimentului vor fi susținute patru prezentări tematice și vor putea fi urmărite cinci proiecții de film. 

Evenimentele din primele două zile vor fi găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde, sâmbătă, 12 martie, de la ora 15:00, Editura Casa Cărții de Știință va lansa volumul “Fiice ale Indiei. Eseuri despre femei remarcabile și rolul lor în societatea indiană”.

Ulterior, de la ora 16:00, va urma vernisajul expoziției “Introducere în arta textilă Indiană”, prin care vor fi expuse articole vestimentare ce îmbină elementele originale ale costumului indian antic și viziunea modernă a brand-ului Rajkumari. Aceasta va fi deschisă publicului până pe data de 20 martie.

Cinci proiecții de film pe tematică feminină, în perioada 14-19 martie

Ziua de duminică, 13 martie, va include, de la ora 11:00, o prelegere despre “Artele spectacolului și teatrul indian din perspectiva europeană“, respectiv, de la ora 16:00, prezentarea tematică despre “Revigorarea și detoxifierea din perspectiva Yoga și Ayurveda”.

În perioada 14-19 martie vor putea fi vizionate, în incinta Cinema Arta, cinci proiecții de film pe tematica feminină. Acestea includ “Ghare Baire”, “Mirch Masala”, “Gangoobai”, “Sita sings the blues” și “The great Indian kitchen”. Întregul program al festivalului poate fi consultat aici.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu susținerea Ambasadei Indiei în România, Ministerului Culturii din India, National Film Division Corporation și Incredible India. “Proiectul are ca scop crearea unui spațiu simbolic de prietenie și comunicare între România şi India, reducerea distanței culturale dintre cele două societăți și descoperirea de valori comune”, este precizat pe pagina de Facebook a festivalului.

VEZI ȘI:

Primăria Baciu a obținut finanțare pentru construirea unei creșe

Patru metode care te ajută în combaterea ADHD

Cât de important e controlul ortopedic la copii – răspunde dr. Andrei Maxim