Festivalul Dumitru Fărcaș celebrează arta instrumentelor de suflat tradiționale românești

0

Publicul clujean este chemat să celebreze zestrea inestimabilă pe care Maestrul Dumitru Fărcaș a lăsat-o. Într-un cadru emoționant în care oameni de suflet, prieteni ai maestrului, alături de artiști de excepție ai scenei naționale și internaționale, publicul va fi purtat într-un univers muzical de neprețuit!

Programul festivalului propune evenimente emoționante: în 4 noiembrie, de la ora 18:00, Concert folcloric de gală cu Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău condusă de Maestrul Nicolae Botgros, aflați pentru prima dată la Cluj-Napoca, alături de Angela Buciu, Florica Zaha, Veta Biriș, Matilda Pascal Cojocărița, și mulți alții.

Totodată, de la ora 21:00 sunteți așteptați și la evenimentul Hori și joc pe muzica unor tarafuri tradiționale din Transilvania, Maramureș și Banat, (Taraful lui Emiluț de la Gherla, Frații Sicuța din Botiza și Taraful Frații Vincu, Banat), cărora li se vor alătura și alți instrumentiști și tânăra generație de taragotiști.

Oricine vrea să cânte e binevenit! Cele două evenimente vor avea loc sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca, iar biletele sunt disponibile online AICI, respectiv în magazinele Inmedio & RELAY, Vodafone, Germanos – Telekom, Oficiile Poșta Română, precum și în Agenția de bilete a Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

În 2 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Vernisajul Dumitru Fărcaș – OMUL din spatele taragotului – o călătorie vizuală și sonoră ce ne invită să descoperim multe detalii mai puțin știute despre taragot și instrumentele de suflat tradiționale în inima tradițiilor românești.

Alături de Călin HanToth Jozsef, dar și mulți alți invitați publicul va explora lumea maestrului Dumitru Fărcaș și va descoperi povestea omului din spatele muzicii ce a atins sufletele a multor generații. Va fi o seară plină de amintiri, muzică și comunitate, într-o atmosferă caldă și primitoare, completată de o degustare de vin.

Ziua a doua a festivalului ne aduce mai aproape de rădăcinile noastre culturale printr-un concert tribut emoționant. În 3 noiembrie, de la ora 18:00, publicul este invitat la Casa de Cultura a Studenților Dumitru Fărcaş din Cluj-Napoca pentru a celebra muzica inegalabilei Maria Tănase și a iubitului nostru maestru, Dumitru Fărcaș: Concertul tribut Maria Tănase și Dumitru Fărcaș.

Alături de invitații Irina Sarbu, Cristian Totpati, Orchestra New Hope – dirijor Simona Strungaru, Taraful Fraților Cazanoi, dar și de actrița Elena Ivanca, publicul va fi purtat de muzică și va redescoperi frumusețea și profunzimea folclorului românesc. Fiecare notă muzicală va fi o punte între trecut și prezent, între inimile noastre și esența autentică a culturii noastre.

Gazda evenimentelor va fi îndrăgita prezentatoare TV Iuliana Tudor, iar publicul este așteptat cu mare drag să descopere întreg programul pe pagina de Facebook a Fundației Dumitru Fărcaș.

VEZI ȘI:

Campanie antidrog cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

Transilvania Food Summit reunește elita românească din domeniul agrifood

Picturi pe cicatrici oncologice, o nouă ediție a On Cool Art, proiect al Asociației Oameni Buni

 

banner