Festivalul Transilvania Fashion, reprogramat din cauza COVID-19

0

Organizatorii Festivalului Transilvania Fashion au anunţat reprogramarea evenimentului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, decizia fiind cauzată de creşterea cazurilor de COVID-19 în Cluj.

“A intervenit o creştere alarmantă a cazurilor de COVID în Cluj şi, în urma discuţiilor purtate în data de 25 august cu Direcţia de Sănătate Publică, s-a decis această măsură radicală”, a transmis preşedintele Asociaţiei Romanian Fashion Council, Anca Bălan.

Aceasta a precizat că anularea evenimentului nu este un eșec al organizatorilor.

“Nu am vrea să consideraţi această situaţie ca un eşec al organizatorilor care au pornit laboriosul şi costisitorul proces de pregătire al unui festival de anvergură după ce au obţinut toate aprobările autorităţilor locale administrative şi sanitare şi au dimensionat logistica pentru asigurarea condiţiilor de protejare completă a producătorilor şi invitaţilor”, a explicat Anca Bălan

Organizatorii îşi cer scuze în fața membrilor Asociaţiei European Fashion Council și promit confidențialitate în ceea ce privește materialele transmise pentru eveniment.

“Ştim că aţi făcut eforturi speciale pentru pregătirea evenimentului internaţional, de timp şi financiare, pe care vă promitem că le vom transforma într-o promovare competentă în etapa următoare. Pentru ele vă mulţumim. Aceleaşi mulţumiri le transmitem şi tuturor celor 28 de ţări membre in cadrul Asociaţiei European Fashion Council, pe care le-am implicat in pregătirile specifice, care au trimis deja colecţiile vestimentare ce urmau a fi prezentate, care au rezervat zboruri de avion pentru a fi alături de noi toţi în festival. Documentele, fotografiile şi orice alte informaţii pe care le-am primit deja de la dvs. le considerăm confidenţiale, le vom arhiva şi trata în condiţiile impuse de păstrare a securităţii datelor”, a precizat Bălan.

Festivalul Transilvania Fashion urma să aibă loc, la Cluj, în perioada 4-5 septembrie.