Film despre România prezentat de Guvern cu ocazia Centenarului – E ca la telejurnal

0

Un film despre România la Centenar, care conține clișee demne de telejurnalul de dinainte de 1989 și mistificări ale realității, a fost prezentat joi de guvern. “Romania, un picior de plai, o gura de rai” – “o expresie ca un colier cu nestemate”. “România, gradina maicii domnului”.

„România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleştarul”, se arată în filmuleț.

Pe urmă, filmul ne spune că „Întreaga umanitate beneficiază astăzi de invenţii senzaţionale ale unor mari savanţi români, precum stiloul, insulina, tratamentul antidiabetic, cel împotriva îmbătrânirii sau vaccinul antiholeric”.

După amplele mișcări de protest împotriva liderilor politici din PSD-ALDE, care au scindat opinia publică din România, filmul încearcă să inducă ideea că „Toleranţa şi buna înţelegere caracterizează viaţa cetăţenilor români, indiferent de religie, etnie sau minoritate”. Filmul bate monedă și pe apartenența noastră la NATO și UE, deși prea multe acțiuni și idei ale guvernanților tind să ne depărteze de aceste structuri din punct de vedere al valorilor.

Filmul mai sustine ca “Romanaia priveste cu incredere in viitor, este mandra de istoria si devenirea sa”. Mandra de istorie? Adica si de cei 50 de ani sub comunism, de atrocitatile comise in numele acestei sinistre ideologii?