Filmul românesc, mai puțin reprezentat la TIFF 2023 – vezi declarația lui Tudor Giurgiu

0

22 de lungmetraje în premieră pe țară intră în cursa celor două competiții internaționale de la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 9-18 iunie, la Cluj-Napoca. Filmul românesc lipsește din Competiția Oficială, însă nouă lungmetraje și 16 scurtmetraje vor participa în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Vezi declarația regizorului Tudor Giurgiu, directorul TIFF, în materialul de mai sus.

Regizate de autori aflați la primul sau al doilea film, 12 dintre cele 22 de lungmetraje concurează pentru Trofeul Transilvania și celălalte premii ale Competiției Oficiale, iar zece pentru titlul de cel mai bun film al competiției de documentare What’s Up, Doc?.

Din cele 12 filme incluse în Competiția Oficială, zece sunt debuturi. E pentru prima oară când Republica Moldova intră în competiția TIFF-ului, cu lungmetrajul „Carbon” (regia Ion Borș), care a fost lansat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian. Este vorba despre o ingenioasă farsă despre anii tulburi ai conflictului din Transnistria de la începutul anilor ’90.

VEZI ȘI:

Actorul Geoffrey Rush, care a jucat în „Pirații din Caraibe” și „Discursul regelui”, vine la Cluj în cadrul TIFF

Iubirea, tema Festivalului de Film Transilvania (TIFF) din acest an – vezi spotul oficial

Zilele Clujului se apropie cu pași repezi: vezi programul evenimentelor

 

 

 

 

banner