Florin Piersic deschide Zilele Clujului 2022 – ce evenimente nu poți rata la ediția aniversară

0

Cea de-a zecea ediție a Zilelor Clujului, sărbătoarea comunității ardelene, va avea loc în perioada 6-9 octombrie și va debuta cu un eveniment găzduit de maestrul Florin Piersic. Întâlnirea specială a marelui actor cu publicul va avea loc joi, 6 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca și va fi intitulată “Teatrul, dragostea mea”. 

Ediția aniversară a Zilelor Clujului include, în cele patru zile de festival, peste 100 de activități, desfășurate în diferite locații ale orașului. În Piața Unirii, după prelegerea ținută de Florin Piersic, în care maestrul va purta publicul într-un periplu prin întreaga sa carieră, în stilul care l-a consacrat drept titan al lumii teatrului și cinematografiei, actorii Teatrului Național Cluj-Napoca vor continua seara cu celebra “O noapte furtunoasă” a lui I. L. Caragiale.

La o distanță de aproape un secol și jumătate de la prima reprezentație a “Nopții furtunoase”, textul lui Caragiale atrage cu aceeași intensitate actorii, regizorii și publicul
românesc.

Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia – concerte în Piața Unirii

Pe aceeași scenă vor urca vineri, 7 octombrie, în intervalul orar 18:30-23:00, Nicole Cherry, formațiile Compact și The Motans, respectiv Delia, care vor susține concerte deschise publicului larg. Sâmbătă, de la ora 17:00, va avea loc Parada Zilele Clujului, iar seara se va încheia cu un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat Transilvania, alături de Opera Națională Română și Opera Maghiară din Cluj-Napoca, respectiv Corul Junior VIP.

În Parcul Central “Simion Bărnuțiu” vor fi organizate, de vineri până duminică, diverse evenimente culinare, tabere de creație și ateliere pentru copii, precum festivalul gastronomic, festivalul de vin, animații stradale cu personaje fantastice sau zona de aventură.

De asemenea, în Baza Sportivă Gheorgheni, vor avea loc, în zilele de sâmbătă și duminică, activități sportive, un spectacol de magie, respectiv o sesiune de tango. Programul complet al evenimentelor poate fi găsit pe pagina de Facebook Zilele Clujului 2022.

VEZI ȘI:

Se apropie Zilele Clujului: vezi ce să nu ratezi din program

Fii voluntar la Zilele Clujului! – Află cum te poți înscrie

Clujenii sunt așteptați cu idei și propuneri pentru zilele Clujului – Află termenul limită

banner