Economia României a continuat să crească și în 2024. Inflația a scăzut la 5,8 la sută, potrivit datelor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În aceste condiții, tot mai mulți români sunt preocupați de refinanțarea creditelor ipotecare luate în perioada în care inflația era foarte ridicată, spune fondatoarea PFG Finance, Florina Pop.
Ea afirmă că fiecare consumator ar trebui să vadă ce fel de dobândă are și să opteze, dacă este cazul, pentru renegocierea sau refinanțarea creditelor, astfel încât ele să aibă, pentru o anumită perioadă, o dobândă fixă. Un alt sfat oferit de Florina Pop este ca acești consumatori să opteze pentru serviciile brokerilor de credite. Aceștia au posibilitatea de a negocia cu băncile valoarea dobânzii fixe. ”Nu stați cu creditul așa cum l-ați primit. Nu vă plângeți că a crescut rata, ci acționați, cu ajutorul brokerilor de credite, pentru a o scădea”, mai spune Florina Pop.
Brokerii de credite pot oferi clienților contraoferte de la alte bănci, astfel încât consumatorii să poată avea o marjă bună de negociere. ”Este important să ții legătura cu brokerul tău de credite, ca să îți spună ce se întâmplă în piață”, mai spune Florina Pop. Ea a oferit două exemple de succes: printr-o astfel de renegociere, rata lunară a unui client a scăzut de 2.400 de lei pe lună. Un alt client a ales să plătească aceeași rată, însă, în urma renegocierii, perioada de rambursare a scăzut de la 25 de ani la 19 ani.
Mai multe detalii despre cum putem renegocia creditele bancare aflați de la Florina Pop, prezentă în emisiunea Business Cafe.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: