FOTO: Ziua Internațională a Donatorului de Sânge la ISU Cluj- vezi gestul făcut de pompieri

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, pompierii din cadrul ISU Cluj au donat sânge. Evenimentul este marcat anual în data de 14 iunie.

Peste 50 de cadre militare ale Inspectoratului de Situații de Urgență “Avram Iancu” Cluj s-au alăturat campaniei care s-a desfășurat la Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca. De la ora 09:00, pompierii, polițiștii și jandarmii s-au prezentat la Centrul de Transfuzii pentru a marca această zi.

Marți dimineață, cei care au donat au fost pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca. Zilele următoare vor dona sânge toate subunitățile ISU Cluj.

Ziua Donatorului de Sânge, marcată și de Consiliul Județean Cluj

În semn de solidaritate cu toți cei care contribuie la salvarea de vieți, în seara de 14 iunie, sediul forului administrativ județean va fi iluminat în culoarea roșie. “Încurajăm clujenii care pot dona, să o facă, cu atât mai mult cu cât în România și în Cluj este o nevoie permanentă de sânge și de componente sanguine. E important să fim alături de cei care au nevoie de transfuzii și să conștientizăm faptul că o donare poate salva două sau chiar trei vieți.” spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. De asemenea, în data de 7 iunie, președintele Consiliului Județean a semnat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau”, pentru a sprijini desfășurarea acțiunilor de donare de sânge.

VEZI ȘI

Angajații din Sănătate protesteză în fața Guvernului – vezi care sunt nemulțumirile lor

Ministerul Educației: Elevii cu rezultate impresionante la olimpiade, nu trebuie sa susțină probele de evaluare națională