Fundația “Doina Cornea”: “Vladimir Putin, un șef de stat dement” – vezi declarația

0

Fundația Doina Cornea își exprimă indignarea față de atacurile armate ale Rusiei și solidaritatea față de poporul ucrainiean, respectiv președintele acestora, Volodymyr Zelenskyy. Întreaga declarație poate fi citită mai jos. 

“Fundația Doina Cornea îşi exprimă profunda indignare față de actele de terorism înfăptuite de un șef de stat dement, Vladimir Putin, împreună cu conducerea Federației Ruse. Nu este admisibil ca acum, în secolul XXI, să se mai întâmple în  Europa astfel de atrocități! Nu este posibil ca astfel de psihopați să rămână la conducerea unor țări europene! Noi nu vedem nicio diferență între Vladimir Putin şi Bin Laden!
Fundația Doina Cornea îşi exprimă întreaga solidaritate cu poporul ucrainean atât de crunt lovit în aceste zile dar atât de curajos! Aveţi toată dragostea noastră atât voi cât şi conducătorul vostru, Volodymyr Zelenskyy, un adevărat erou, un adevărat Șef de stat!”, este precizat în declarație.

Contribuție de 10 mii de lei din partea fundației pentru Ucraina

Nu din obligație, ci din iubire faţă de poporul ucrainean, crunt lovit, contribuim şi noi pentru susținerea refugiaților pe Platforma Guvernului României, ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” cu modesta noastră contribuție de 10.000 lei.
Cerem tuturor celor care se simt solidari cu cauza poporului ucrainean, fie persoane fizice, fie organizații sau societăți comerciale, să contribuie şi ei. Aduceţi-vă aminte de imensa solidaritate a lumii întregi faţă de poporul român atunci când acesta a avut nevoie!
Cerem Tribunalului Penal Internațional inculparea de urgență a lui Vladimir Putin şi a cercului de criminali din jurul lui pentru crime împotriva umanității”, încheie declarația.
                                                                                                     Doina Cornea și fiul ei
Declarația este semnată de președintele fundației, Leontin Horațiu Iuhas.
Doina Cornea a fost printre puținii opozanți față de politicile impuse de Nicolae Ceaușescu, susținute de Partidul Comunist, de Securitate și de majoritatea populației statului român. După căderea comunismului, a avut o activitate        centrată pe democratizarea României, pentru aderarea în Uniunea Europeană, respectiv în NATO.
VEZI ȘI: