Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din Guvern – Decizia a venit după o discuție cu Marcel Ciolacu

0

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a acceptat vineri să demisioneze din Guvern după o discuție cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a scandalului „azilelor groazei”, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.ro.

Este a doua demisie după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi. Firea primise termen de gândire până luni dacă-și dă sau nu demisia de onoare din Guvern, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD. După publicarea de către Digi24 a documentului care dovedește că patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, acesteia i s-a transmis că ar trebui să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul i-ar retrage sprijinul politic.

Gabriela Firea este primvicepreșdinte al PSD și și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei. În partid se cunoaște de multă vreme existența unei rivalități între ea și liderii bărbați ai formațiunii, Marcel Ciolacu temându-se de o eventuală dorință a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale.

banner