Generația Z și Millennials aduc telefoanele cu clapetă înapoi – Nokia raportează o creștere a pieții telefoanelor flip

0

Telefoanele clasice sunt din ce în ce mai populare, deoarece generația Z și Millennials au început să-și limiteze timpul petrecut în fața ecranului. La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, acesta revine cu un aspect nou.

Autointitulații „Screenagers” au adunat 49 de milioane de vizualizări pe TikTok sub hashtag-ul  #bringbackfliphones. Interesul arătat de cei din generațiile Z și Millennials pentru ,,dumbphones”, a dus la apariția a două modele noi ale telefonului Nokia 2660 Flip, în culorile Pop Pink și Lush Green. Tinerii aleg telefoanele de tip clapetă pentru a limita timpul petrecut pe ecranul smartphone-ului, totul pentru propria bunăstare mentală.

„Există o creștere a interesului pentru telefoanele de tip clapetă și credem că acesta provine din nevoia de a lua o pauză de la fluxul constant de notificări primite, postări pe rețelele de socializare și nu numai. Oamenii își doresc mai multă simplitate, mai mult timp față în față, mai mult timp pentru a gândi și timp pentru a purta o conversație neîntreruptă. Sunt sigur că avem fiecare exemple în care un moment frumos din viață a fost întrerupt de notificări. De aceea reintroducem Nokia 2660 Flip, pentru a le oferi din nou oamenilor pauza necesară de la smartphones, pentru a se putea bucura cu adevărat de momentele speciale din viețile lor.”, a declarat Lars Silberbauer, ofițer șef de marketing al al HMD Global, ,,casa” telefoanelor Nokia.

Comunitatea de IT și antreprenorii din Ardeal se întâlnesc la Transilvania IT Forum

Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, DiH4Society, a fost lansat la Cluj Innovation Days 2023

UBB atrage cel mai mare număr de cercetători internaționali și cel mai mare buget în PNRR

 

 

banner