Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas

0

Ca urmare a înregistrării a șase noi cazuri de coronavirus în rândul turiştilor de pe insula Thassos, Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră în țară pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas.

Astfel, aproape 90% dintre cei care au intrat în Grecia prin punctul Kulata-Promachonas, în data de 9 iulie 2020, au fost testaţi, urmând ca testarea să se realizeze fără excepții. Testarea tuturor persoanelor, poate duce la aglomerarea punctului de frontieră, informează autoritățile.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menţiona că autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie care se va înregistra. Prin urmare MAE recomandă tuturor cetățenilor care vor să părăsească teritoriul României, să consulte următoarele pagini de internet: https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

Toți cei șase turiști care au fost diagnosticați în Grecia cu Covid-19 sunt persoane tinere, care nu prezintă simptome ale infectării. Patru dintre ei sunt cetăţeni sârbi și se află într-un hotel folosit ca loc de carantină, iar ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

 

banner