Mihai Silvășan, după succesul dificil de la Constanța: “Nu ne face cinste că am încasat 92 de puncte”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 11 martie, în deplasare, formația CSM Constanța, scor 92-98, în cea de-a patra etapă din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Deși pleca indiscutabil cu prima șansă, campioana României a fost aproape să scape victoria printre degete, după ce a fost egalată, în prima jumătate, de la 12 puncte avans, iar, în ultimele minute ale meciului, a fost aproape să piardă un avantaj de 18 puncte. De asemenea, fundașul Kasey Shepherd și pivotul Andrija Stipanovic nu au fost disponibili în lotul pregătit de Mihai Silvășan.

Totuși, clujenii au reușit să se impună în special datorită preciziei aruncărilor din spatele arcului de cerc. Karel Guzman, Patrik Richard, Leo Meindl, Stefan Bircevic sau Jalen Jones au reușit să înscrie nu mai puțin de 14 coșuri de trei puncte, ceea ce a făcut diferența inclusiv în ultimele secvențe ale confruntării de la mare. Întreaga cronică a partidei este disponibilă AICI.

Astfel, “studenții” au obținut un nou succes în faza superioară a campionatului și, alături de CSM CSU Oradea, se află pe prima poziție a clasamentului, cu un bilanț format din 11 victorii, respectiv o singură înfrângere. Pe de altă parte, constănțenii sunt situați, la momentul actual, pe poziția a opta în TOP 10, ultima care le asigură calificarea în fazele eliminatorii din LNBM.

Silvășan: “Nu a fost cel mai reușit meci din punct de vedere al apărării”

Antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan, un tehnician care pune accent deosebit pe faza defensivă a jocului de baschet, a declarat, la finalul duelului din Sala Sporturilor Constanța, că este bucuros de faptul că elevii săi continuă șirul de victorii din faza superioară a Ligii Naționale, însă că ar fi preferat ca aceștia să fie mai organizați și să oprească mai eficient atacurile echipei adverese. Totodată, antrenorul campioanei României a vorbit și despre situația medicală a jucătorilor Kasey Shepherd și Andrija Stipanovic.

“Nu a fost cel mai reușit meci din punct de vedere al apărării. Am încasat 92 de puncte, ceea ce nu ne face cinste. Demult nu am mai primit atâtea puncte. Una peste alta, cred că am controlat meciul în cea mai mare parte. Mă bucur că am câștigat pe un teren greu, cu o echipă fizică, hotărâtă să se lupte pentru fiecare minge. […] Shepherd are șanse mai mari să fie pe teren în următorul meci, din moment ce Stipanovic vine după o perioadă lungă de absență. Ambii vor face deplasarea și vom vedea la fața locului dacă poate evolua și Stipanovic”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, tot în deplasare, duelul cu formația Joventut Badalona, în cea de-a șaptea etapă din returul fazei grupelor EuroCup. Acesta va avea loc marți, 14 martie, de la ora 21:15.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, despre regula “40% jucători români” – vezi argumentele expuse de antrenorul campioanei României

U-BT Cluj-Napoca, victorie extrem de dificilă la Constanța – ardelenii au fost aproape să piardă un avans de 18 puncte

U-BT Cluj-Napoca învinge în ultimul minut Bursaspor, după ce a fost egalată de la 14 puncte diferență

banner