Grevă de avertisment în educație, la Cluj-Napoca – peste 75.000 de profesorii nu vor participa la ore

0

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar vor intra miercuri, 17 mai, între orele 11:00 și 13:00, în grevă de avertisment, din cauza nemulțumirilor legate de salarii. Greva a fost anunțată de preşedinţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federației Naţională Sindicală „Alma Mater” și va avea loc atât în județul Cluj, cât și în celelalte județe ale țării. 

Sursa foto: Facebook FSLI România

Timp de două ore, 75.400 de cadre didactice nu vor susține orele de curs, iar sindicaliștii declară că, în lipsa unei discuții cu ministrul educației și a unui răspuns la solicitările lor, vor intra, de săptămână viitoare, în grevă generală. În județul Cluj, peste 6.000 de profesori se vor alătura protestului, iar 67% dintre aceștia și-au dat acordul pentru declanșarea grevei generale în 22 mai.

Revendicările sindicaliștilor din educație vizează majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, salarizarea întregului personal didactic de predare în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic, instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului, plătit din fonduri publice, cu rata inflație și plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic, potrivit monitorulcj.ro

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Sindicaliștii APIA se pregătesc de greva generală

Marinela Marc despre greva profesorilor: “Salariile directorilor de școli sunt mai mici ca cele ale cadrelor didactice”

Profesorii, în pragul grevei generale – cadrele didactice vor decide prin referendum dacă declanșează greva

banner