Hartă interactivă cu rata incidenței coronavirusului, creată de cercetătorii UBB

1

Cercetătorii din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) au creat o hartă interactivă care oferă date actualizate la zi cu incidența noilor cazuri de coronavirus. Această hartă este o premieră pentru România, spune decanul Răzvan V. Mustață.

Harta este disponibilă gratuit la adresa econ.ubbcluj.ro/coronavirus. Tot la această adresă se găsesc date actualizate despre evoluția economiei românești, în contextul pandemiei, mai spune Răzvan V. Mustață.

Datele oferite de cercetătorii clujeni sunt renumite pentru acuratețea lor. De multe ori, predicțiile efectuate de echipa Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor au fost confirmate de analize ulterior publicate, realizate de experții Băncii Mondiale sau ai Comisiei Europene.

Acest proiect oferă informațiile necesare pentru luarea unor decizii la vârf pentru a limita răspândirea coronavirusului. Platforma realizată de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor reprezintă o modalitate foarte concretă prin care Universitatea Babeș-Bolyai se implică în comunitate, mai spune decanul Răzvan V. Mustață.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner