În 49 de orașe și comune din Cluj elevii se pot întoarce la școală

0

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică din Cluj, 49 de unități teritorial-administrative (UAT-uri) au înregistrat în data de 17 mai o rata mai că sau egală cu 1 la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că elevii de clasele V-VII și IX-XI se pot întoarce la școală din 19 mai.

Pentru Cluj-Napoca această decizie de a reveni la învățământul față-în-față nu poate fi luată, încă, pentru că incidența din data de 18.05.2021 este de 1,27 la mia de locuitori.

Vedeți AICI care sunt localitățile cu o incidență mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori.

Această decizie este bazată pe modificarea unui ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, potrivit căruia școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.