Începe simularea examenului de Bacalaureat

0

Elevii clujeni încep, de luni, simularea examenului de Bacalaureat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Cluj oferă asigurări că vor fi respectate toate măsurile sanitare menite să limiteze pandemia de coronavirus.

”Simularea examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021, începe luni, 22 martie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 martie 2021, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri, 24 martie 2021, se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi 25 martie 2021 elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă.

În județul Cluj, 4.018 elevi, dintre care 2.783 de elevi din municipiul Cluj-Napoca vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021, în 62 de unități de învățământ preuniversitar, 58 de unități de învățământ de stat și 4 unități de învățământ particulare.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea elevilor, a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Bacalaureat au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a XII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Cluj.

banner