Inspectorul școlar general: Nu puneți presiune excesivă pe copiii de a VIII-a, pentru că au alocat un număr suficient de locuri

1

”Recomand părinților să nu pună presiune excesivă pe copii, pentru că au alocat un număr suficient de locuri în învățământul liceal sau profesional”, este mesajul inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, în direct la Via Cluj tv. ”Nu se sfârșește aici nimic, chiar dacă au un rezultat în ziua examenului, vor găsi un loc la liceu, la școala profesională. Există posibilitatea unui transfer în clasa a X-a. Depinde foarte mult de potențialul lor și de ce vor să facă în viitor. Nu este neapărat o tragedie un rezultat mai puțin mulțumitor”, a declarat Marinela Marc în emisiunea România via Cluj.

Declarația vine după afișarea rezultatelor la simularea examenului de Evaluare Națională, dar și Bacalaureat.

Inspectorul general școlar al județului Cluj spune că notele de promovare obținute la aceste simulări la Evaluarea Națională sunt cu un procent sub cele de anul trecut, în timp ce la Bacalaureat sunt cu două procente mai bine decât în anul 2021.

”Note de 10 nu au fost foarte multe, dar nu aceasta este relevant, la momentul acesta. Simularea examenului în sine este un exercițiu util și pentru elevi și pentru cadrele didactice, în primul rând, pentru că ele trebuie să ofere un feedback legat de etapa imediat următoare și a planului remedial pe care fiecare profesor trebuie să îl facă la clasa la care predă”, a mai spus inspectorul Marinela Marc.

Creșele au rămas în administrarea Primăriilor Cluj-Napoca și Florești

Dacă în majoritatea localităților din județul Cluj, creșele au trecut din subordinea primăriilor în cea a Inspectoratului Școlar al Județului Cluj, acest lucru nu s-a întâmplat la Cluj-Napoca și Florești.

Inspectorul școlar general Marinela Marc spune că în acest lucru ar fi, în acest caz, în avantajul creșelor, care pot beneficia atât de bugetul alocat de Guvern, cât și bani suplimentari de la bugetul local.

Totodată, din punct de vedere didactic, ISJ va avea responsabiltatea celor care se ocupă de copiii din creșe.

VEZI ȘI:

Criza de meseriași: Cum dorește Terapia și ISJ Cluj să schimbe mentalitatea părinților