Internship peste hotare, în companii mari precum: DHL, Microsoft sau Electrolux

0

Vrei să îți dezvolți cariera profesională, să lucrezi într-un mediu de muncă diferit, dar și să te dezvolți pe plan personal? AIESEC oferă experiența de internship internațional studenților și tinerilor doritori. Un astfel de stagiu poate să se desfășoare atât pe termen scurt cât și pe termen lung, de la câteva luni până la un an. Participanții vor alege domeniul, compania, dar și țara în care vor să meargă, atât timp cât există în respectiva reprezentanți AIESEC. 

Se califică persoanele care au minim 18 ani împliniți și maxim 30 de ani. Alte cerințe care trebuie îndeplinite depind de oportunitatea de internship respectivă, diversele țări și companii disponibile având solicitări diferite. Majoritatea companiilor cer puțină experiență în domeniul respectiv, “încât să simtă compania că poți să adaugi și tu un plus în compania lor, nu doar ei în experiența ta”, susține Ana-Maria Ciosu, președintele AIESEC Cluj-Napoca. Printre companiile colaboratoare se numără: Accenture, Electrolux, DHL, Microsoft, Schneider Electric și multe altele.

Procesul începe cu completarea formularului de pe site și pregătirea în prealabil a CV-ului. Un membru AIESEC te va contacta în termen de 24 de ore, pentru a te ajuta să afli care oportunitate se potrivește cel mai bine profilului și dorințelor tale. De asemenea, te vor sfătui cum să îți îmbunătățești CV-ul. Pe baza conversației voastre, aceștia caută oportunități care se potrivesc abilităților și intereselor tale. Odată ce ai aplicat la o oportunitate, vei susține un interviu cu compania aleasă, în urma căruia vei afla dacă ai fost acceptat pentru stagiu.

VEZI ȘI:

Ești preocupat de consumul responsabil și schimbările climatice? Punctul tău de vedere contează la Forumul Tinerilor!