Ioan Ovidiu Sabău, după succesul cu FC Argeș: “Mă așteptam să avem o stare de tensiune”

0

Fotbaliștii Universității Cluj au învins luni, 20 martie, pe teren propriu, formația FC Argeș Pitești, scor 2-0, în prima etapă din playout-ul Superligii. Astfel, la finalul unui meci lipsit de faze spectaculoase, în care golurile semnate de Martin Remacle, respectiv Dragoș Tescan, au fost înscrise în minutele de prelungire ale fiecărei reprize, “studenții” au reușit să obțină cele trei puncte și să debuteze cu dreptul în cursa pentru menținerea în prima ligă. Întreaga cronică a partidei de pe Cluj Arena este disponibilă AICI.

Directorul tehnic al clubului clujean, Ioan Ovidiu Sabău, a vorbit, în conferința de presă organizată la finalul meciului cu formația piteșteană, despre cât de mult și-a pus amprenta presiunea primului duel din payout asupra jocului practicat de elevii săi și despre cât de importantă este această victorie înaintea pauzei competiționale de două săptămâni.

Sabău: “Mă bucur mult pentru Tescan, venea după o perioadă lungă”

“Este o victorie foarte, foarte importantă pentru un început de playout. M-am uitat la celalte meciuri și am văzut că toate echipele erau crispate, n-au riscat de teamă să nu piardă. Mă așteptam să avem și noi această stare și să nu arătăm jocul pe care îl practicăm acasă, jocul combinativ, prin care ne creăm foarte multe ocazii. Dar, până la urmă, am reușit să depășim acele momente tensionate, să înscriem și cred că a fost o victorie muncită și meritată. […] Mă bucur foarte mult pentru Tescan, venea după o perioadă foarte lungă în care a fost accidentat, descurajat. Pentru mine, a fost greu să găsesc acele momente când să îi pot da posibilitatea să joace.

“Nu știu de ce arbitrul nu a acordat penalty la 0-0, se vede foarte clar”

Am văzut faza din prima repriză, cred că se putea da penalty. Nu înțeleg de ce arbitrul nu a acordat 11 metri, se vede foarte clar. Mai ales că era 0-0, dacă ai VAR, ar trebui să dai penalty. […] Nu am putut să risc cu Nistor astăzi, medicul mi-a spus că îl pot pierde pentru tot sezonul dacă îl forțez. Nu pot să fac o astfel de gafă. Avem și această perioadă de două săptămâni în care poate să recupereze pregătirea fizică. Este un jucător care ne va ajuta, probabil că el ar fi vrut să joace, dar nu ne putem asuma acest risc”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru “U” Cluj, urmează, după pauza competițională de două săptămâni, duelul cu UTA Arad, în cea de-a doua etapă din playout-ul Superligii. Acesta va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău, despre acuzațiile primite după eșecul cu CFR: “Nici nu-mi pot imagina așa ceva”

“U” Cluj învinge, în fața fanilor, FC Argeș și debutează cu o victorie în playout-ul Superligii

Ioan Ovidiu Sabău, înaintea debutului în playout: “Sper ca jucătorii să fie la fel de motivați”

banner