“U” Cluj învinge, în fața fanilor, FC Argeș și debutează cu o victorie în playout-ul Superligii

0

Fotbaliștii Universității Cluj au învins luni, 20 martie, pe teren propriu, formația FC Argeș Pitești, scor 2-0, în prima etapă din playout-ul Superligii. Astfel, la finalul unui meci fără prea multe faze spectaculoase, “studenții” au reușit să obțină trei puncte importante din lupta pentru menținerea în prima ligă și să rămână, după primele jocuri disputate în playout, pe poziția a treia a clasamentului, cu un total de 20 de puncte acumulate.

Prima ocazie de gol le-a aparținut clujenilor. După doar trei minute de joc, Ioan Filip a primit o pasă în spatele apărării oaspeților și a șutat puternic la colțul scurt, însă portarul George Micle a respins în corner. Argeșenii au răspuns abia 20 de minute mai târziu, prin șutul trimis, din afara careului, de Andrias Calcan, dar Andrei Gorcea a respins fără probleme lovitura. În minutul 33, clujenii au beneficiat de o lovitură de la colțul terenului, pe care Martin Remacle a executat-o pe bara a doua.

Ivan Martic a recentrat spre poartă, iar fundașul piteștenilor a fost aproape să respingă balonul în propria poartă. Totodată, ardelenii au semnalat și un posibil penalty, dar, deși a așteptat confirmarea din camera VAR, arbitrul Horia Mladinovici a lăsat jocul să continue. Trei minute mai târziu, același Remacle a primit o centrare în interiorul careului de 16 metri, însă, deși se afla singur cu Micle, nu a putut să îl învingă pe goalkeeper-ul argeșenilor.

Remacle înscrie din pasa lui Chipciu – “U” Cluj intră la vestiare cu 1-0

Deoarece au fost prezenți constant în jumătatea adversă în timpul primei reprize, clujenii au căutat să spargă gheață până la pauză. În minutul 45, Alexandru Chipciu a primit o pasă perfectă de la Ioan Filip și a scăpat singur cu portarul. Din fața acestuia, a pasat simplu pentru Martin Remacle, care nu a putut rata oportunitatea de a deschide scorul. Astfel, după o primă repriză lipsită de spectacol pe Cluj Arena, gazdele au intrat în avantaj la vestiare.

Repriza secundă a continuat într-un ritm similar, deoarece niciuna dintre echipe nu a înregistrat mari ocazii de gol la poarta adversă. În minutul 63, Mamadou Thiam putea dubla avantajul alb-negrilor, după o acțiune individuală în care a driblat trei fundași argeșeni, însă șutul său nu a fost suficient de puternic, astfel încât Micle a reținut balonul. Șapte minute mai târziu, același Thiam a scăpat singur spre poartă, dar Micle și-a salvat din nou echipa.

În minutul 78, Calcan putea găsi golul egalizator, cu un șut puternic de la distanță, însă Gorcea a plonjat la timp și a avut o intervenție spectaculoasă, care i-a salvat pe clujeni. Deși oaspeții au încercat să pună presiune la poarta lui Gorcea și să obțină măcar un punct din deplasarea la Cluj-Napoca, “studenții” au menținut rezultatul. În prelungirile partidei, Dragoș Tescan a înscris golul de 2-0 și a stabilit rezultatul final.

Pentru elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, urmează, după pauza competițională de două săptămâni, duelul cu UTA Arad, în cea de-a doua etapă din playout-ul Superligii. Acesta va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău, despre acuzațiile primite după eșecul cu CFR: “Nici nu-mi pot imagina așa ceva”

Dan Nistor, înaintea primului duel din playout-ul Superligii: “Sper ca publicul să ne susțină la fel”

Ioan Ovidiu Sabău, înaintea debutului în playout: “Sper ca jucătorii să fie la fel de motivați”

banner