Ionuț Coman: Indexarea prețurilor materialelor de construcție, singura șansă pentru relansarea proiectelor

0

Guvernul a anunțat că intenționează să indexeze prețurile materialelor de construcție, astfel încât acestea să fie aliniate cu prețurile de pe piața mondială. În ultimele luni, prețurile acestor materiale au crescut enorm, din cauze exterioare României. În acest context, multe dintre proiecte sunt blocate, mulți constructori sunt amenințați cu spectrul insolvenței și multe licitații nu pot fi organizate, pentru că prețurile estimate în proiecte au fost cu mult depășite de evoluțiile din piața reală, spune omul de afaceri Ionuț Coman, fondatorul OptGroup și Proiectura. 

De altfel, Ionuț Coman a fost primul antreprenor din România care a atras atenția asupra acestui fenomen, în cadrul unei emisiuni în platoul Via Cluj TV.

Potrivit informațiilor de pe piață, autoritățile iau în calcul indexarea prețurilor cu procente cuprinse între 33 și 48 la sută. Aceste informații sunt bazate pe calculele Institutului Național de Statistică.

Dacă aceste informații vor deveni realitate, indexarea prețurilor va însemna o gură de oxigen pentru companiile românești, spune fondatorul OptGroup și Proiectura, Ionuț Coman, prezent în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.


banner