MAE face demersuri pentru repatrierea a 92 de români ajunși din Israel în Iordania

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că gestionează situația unui grup de 92 de cetățeni români ajunși pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere. Demersurile au loc în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv și Ambasada României la Amman, în contextul deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza.

Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, fac demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia, prin curse operate de diferite companii aeriene care efectuează zboruri către România.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statul Israel, disponibile AICI.

Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro, respectiv la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.

VEZI ȘI:

Wizz Air suspendă toate zborurile către şi dinspre Tel Aviv – TAROM, patru curse pentru a aduce români în țară

FADERE către Zelenski: „Românii din Cernăuți și Odesa au dreptul de a-și studia limba maternă“

Amenzi de peste un milion de euro pentru stațiile de alimentare din Cluj – 23 stații GPL, închise

 

 

 

 

banner