Istvan Kovacs admite că trebuia să acorde penalty la meciul CFR Cluj – Petrolul

0
foto: Prosport

Meciul din Gruia a avut două faze controversate. Prima, în minutul 32, când portarul Sava a părut să îl împiedice pe Musi în momentul în care s-a ridicat de pe gazon după o respingere. A doua fază s-a petrecut în minutul 48, când, tot după un corner, Ajeti l-a faultat clar în propriul careu pe Pedro Justiniano. La două zile după meciul dintre CFR Cluj și Petrolul, care a stârnit un val amplu de reacții în presă și în lumea fotbalului românesc, arbitrul Istvan Kovacs a oferit prima reacție pe marginea deciziilor luate.

În ambele faze, Istvan Kovacs nu a dictat penalty pentru Petrolul. Centralul din Carei recunoaște acum că ar fi trebuit să dicteze lovitură de la 11 metri pentru Petrolul după faultul lui Ajeti: „A fost 11 metri și trebuia să fluier”, a declarat arbitrul, potrivit Gazeta Sporturilor.

Kovacs neagă varianta lansată de președintele Petrolului, Claudiu Tudor, potrivit căreia Horia Mladinovici, arbitrul din camera VAR, i-a transmis centralului că este penalty, însă a refuzat să revadă faza sau să acorde 11 metri. Arbitrul central originar din Carei a negat că în cască i s-ar fi semnalat acest lucru din camera VAR – ipoteză pe care a catalogat-o drept „o mare minciună”.

VEZI ȘI:

Ce sumă a încasat CFR Cluj după plecarea lui Rangelo Janga

CFR Cluj – Petrolul Ploiești (1-0): Cristi Balaj clarifică faza controversată de la meci

Medicii au schimbat diagnosticul accidentării lui Cristi Manea – Fotbalistul va sta departe de teren mai multă vreme

 

 

 

banner