CFR Cluj – Petrolul Ploiești (1-0): Cristi Balaj clarifică faza controversată de la meci

0

Confruntarea dintre cele două grupuri în cea de-a noua etapă din Superliga României a avut loc pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia. CFR Cluj a reușit să se impună și să câștige toate cele trei puncte, grație reușitei lui Avounou din minutul 12. În minutul 32 al meciului, „lupii galbeni” au cerut lovitură de la 11 metri, în urma unui contact dintre jucătorul Petrolului, Alexandru Musi, și portarul lui CFR Cluj, Răzvan Sava.

Cristi Balaj, fost arbitru român și actual președinte la fosta campioană a României, a explicat motivul pentru care centralul partidei, Istvan Kovacs, nu a arătat punctul cu var în urma fazei din minutul 32.

Cristi Balaj: „Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact!”

„Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După care, apare un contact întâmplător, şi vedem atacantul, care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească. Nici nu îşi doreşte acest lucru. În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că şi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui.

În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească. Pai, joacă mingea. Portarul e normal să se deplaseze din inerţie. Nu e suliţă să se înfigă în sol. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător, fotbalul este un sport de contact”, a spus Cristi Balaj, potrivit PrimaSport.

CFR Cluj – Petrolul Ploiești 1-0

În urma victoriei, CFR Cluj s-a apropiat la două puncte de ocupanta primei poziții, FCSB. Ardelenii se situează pe locul doi cu 19 puncte, în timp ce roș-albaștrii se află pe primul loc cu 21 de puncte.

Petrolul Ploiești, în schimb, a suferit luni seară a doua înfrângere de când a început noul sezon. „Lupii galbeni” se situează pe a cincea poziție, în prima jumătate a clasamentului, cu 13 puncte.

VEZI ȘI:

Medicii au schimbat diagnosticul accidentării lui Cristi Manea – Fotbalistul va sta departe de teren mai multă vreme

Andrea Mandorlini, fericit că fotbaliștii săi nu au evoluat la națională – Ce jucători l-au impresionat pe antrenor

Kosovo reclamă la UEFA bannerele de la meciul cu România

 

 

 

banner