ISU Cluj desfășoară joi și vineri exerciții ample în Cluj-Napoca – unde vor avea loc

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj desfășoară în zilele de 12 și 13 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, două exerciții ample de antrenament în Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc la o clădire de birouri de pe strada Alexandru Vaida Voievod, precum și la un operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului.

Exercițiile fac parte din Cursul de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Astfel, în orașul nostru sunt prezenți 25 de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Astfel, în cursul zilelor de joi, 12 octombrie și vineri, 13 octombrie, autospeciale se vor deplasa în regim de urgență în cartierele Mărăști, Gheorgheni, precum și la periferia municipiului Cluj-Napoca.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite cu privire la realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), care simulează scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Programul de formare se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

VEZI ȘI:

INCENDIU în Aeroportul Luton – Zborurile Cluj-Londra/ Luton, ANULATE

Rabla Local: Aproximativ 1500 de persoane au solicitat finanțare – Află pașii care trebuie urmați

Cum arată cele mai frumoase terase și grădini de la „Clujul cu flori” 2023?

 

banner